Onderhoud

De originele “Shears Service” gebeurt intern. Onze hoog opgeleide technici zijn zelf ook kapper, dus vanzelfsprekend begrijpen zij uw behoeften en hebben ze de kunst van het slijpen geperfectioneerd. Kortom: ze worden erkend als de besten.

Gegarandeerd een lange gebruiksduur

Kwalitatief hoogwaardige scharen zijn een uitstekende investering. Vergeet echter niet dat instrumenten met een potentiële lange gebruiksduur niet ongevoelig zijn voor schade die wordt veroorzaakt door onzorgvuldig onderhoud.

De volgende richtlijnen moeten in acht worden genomen:

  • Het oppervlak van de schaar dient na ieder gebruik schoongeveegd te worden met een zachte, schone doek of een speciale siliconendoek. 
  • Voorzichtig behandelen. Leg scharen nooit op elkaar en laat ze nooit op een hard oppervlak vallen. Bij het wegleggen van de schaar op het werkblad komt het voor dat er een handdoek over de schaar wordt gelegd en dat de schaar bij het wegpakken van de handdoek op de grond valt, waardoor de snijkant beschadigd raakt. 
  • Gebruik een speciale holster om de schaar in te bewaren en maak er een gewoonte van om de schaar altijd terug te plaatsen in de holster als u de schaar niet gebruikt. 
  • Controleer regelmatig de spanning van de schaar. Als de spanning te hoog is, schuren de snijkanten tegen elkaar. Als de spanning te laag is, is er gevoelsmatig minder controle over de schaar en kunnen er bramen ontstaan. Om de spanning te controleren, houdt u de schaar met de punt omhoog en pakt u de schaar met uw linkerhand vast bij de oogring zonder pinksteun. Neem de oogring met pinksteun in uw rechterhand en open de schaar in vorm van een kruis. Laat de oogring in uw rechterhand los. Het schaarblad mag maar een klein beetje terug te vallen. Als het schaarblad meer dan een beetje terugvalt, is de spanning te laag; als het schaarblad niet terugvalt, is de spanning te hoog. Pas de spanning overeenkomstig aan. 
  • Laat uw schaar regelmatig slijpen door een specialist.
nl_NL